At ha’ det godt handler om at du samler dig selv om dit eget liv…At du undersøger de fragmenter af oplevelser, følelser og tanker, som du har været gennem og fortsat oplever dukker op i din hverdag indeni…Og når du ser det, mærker det, fornemmer det, sanser det – at du så omfavner det…omfavner dig selv…favner at du har det som du har det – og at det er helt okay.

Som en lækkert kulinarisk ret du ville servere for et betydningsfuldt menneske i dit liv, hvor du ville kræse om detaljerne, smagenes nuancer og sørge for at det hele blev samlet til en skøn helhed – sådan er du allerede sammensat som menneske fra naturens hånd. Modsat når du kokkererer i køkkenet, så skal du med din egen udvikling og trivsel, lave maden med alt hvad der hører til…

For hvem gider egentlig spise en paella uden ris, olie og oliven? Eller en spaghetti kødsovs uden sovs og salt? Det bliver lidt sådan en flad fornemmelse…sådan lidt – “meh” – uden smag…

Men du ER hel og smagsfuld! Og indeholder alle byggestenene og ingredienserne til dit eget liv og den du er indeni.

Forskellen til en madlavning er, at vi ofte kommer til at fornægte eller fravælge de ingredienser vi er lidt bange for eller tror vi ikke kan lide. det som gør ondt. Det vi har haft negative erfaringer med. Det vi er flove over. Det vi tror andre dømmer os på. Det skamfulde. Det nære. Det kærlige…Det er utroligt hvad vi kan være bange for – selv når det faktisk er godt…

Hvor mange gange har du ikke afholdt dig selv fra at smile eller grine frit og glædesfuldt fordi du syntes det var lidt flovt bare at give dig hen? Til krammet…Til nærværet…Til ærligheden?

Egentlig er du lidt fjollet når du gør det…Fornægter dig selv og de ting du mærker indeni…Som om du tog din kogebog, stregede halvdelen af listen ud til den ret du vil lave, photoshopper et nyt billede ind, finder på dine egne varmegrader og tiden i ovnen og så lader du som om det ikke er sket…

Hvis du er fjollet, så er du fjollet. Hvis du er lidt krøllet indimellem, så er du lidt krøllet indimellem. Hvis du bliver flov når der bliver talt om at fejle, så bliver du flov. Hvis du har svært ved at følge med på jobbet, så har du svært ved at følge med på jobbet. Stå ved det! Erkend det. Kig på det. Og find ud af i dit indre hvad du har brug for, for at bevæge dig gennem det…Ikke ved at undertrykke, men ved at indtrykke og dernæst udtrykke. Du behøver ikke være bundet af det der er svært, hvis du gerne vil have det anderledes. Det ér muligt at gøre dig fri, hvis du vil.

Det er faktisk meningen du skal erkende dine unikke sider. De ting, som nogle ville tale om som at være underlig, mærkelig, skør, sær, speciel…Stop det…Lav ordene om og kald det at være underfundig, mærkende, skøn, særlig, unik…Du har allerede fejlet hvis du tror, at du kan lykkes med at blive accepteret af andre ved at ‘gøre’ noget bestemt eller være på en bestemt måde…Du skal ikke gøre det…Du skal være det…Du skal ‘være’ dig!

Men for at kunne det, skal du forstå din baggrund og mærke efter på hvad der føles rigtigt for dig. Samle dig selv igen, ovenpå en opvækst der har lavet dig om, krøllet dig, spredt dig, forvirret dig og fragmenteret dit sind. Finde de forskellige brikker og sæt dem sammen, så du opnår indsigt i hvad der gør dig til den du er. For det er faktisk din historie, der samlet set gør dig unik…

Der er INGEN der har samme historie som dig…Og det er din historie, som du skal forstå og omsætte til aktiv handling – fordi du har nemlig gennemlevet den…og derfor giver den dig din autenticitet og evne til at skabe ud fra noget helt særligt…Også selvom det har været svært før i tiden at være dig…Men nu er det slut…

Jeg spiste fx en blodappelsin forleden…For første gang nogensinde…Da jeg fik den tilbudt, kunne jeg mærke modstand og var lige ved at sige nej, men fik af en jeg havde tillid til, at vide den smagte godt og at det jo ikke var rigtigt blod…Og der slog det mig – at jeg som helt lille troede det var rigtigt blod og derfor ikke ville spise det…Da jeg erkendte den særlige side af mig, lettede modstanden og så ‘valgte’ jeg at gøre op med den frygt. Jeg spiste den…Og ved du hvad? Den smagte himmelsk! Jeg googlede også navnet og fandt ud af hvad der gjorde den rød – og det var længden af kuldepåvirkning under vækst på træet…Slet ikke farligt…

Du ER unik…og du skal gøre op med dig selv om du er til flade, kedelige, triste anretninger eller om du et eller andet sted i dig godt kan mærke, at du også har lyst til at smage på livet…Smage på dig selv…Og begynd så at manifestere dig selv i hverdagen…Omsæt dine særligheder til handling og accepter din historie, den måde du fungerer på…Og selv der når du føler dig ene og alene med din ensomhed, tvivl og flovhed over dig selv – så husk, at du skal ikke kæmpe for at være accepteret…For det er du allerede…Af livet…Bare fordi du er her…Hvorfor skulle livet ellers have opfundet allehånde, kanel, timian og chili – hvis ikke det var meningen de hver især havde deres plads og funktion?

Hvorfor skulle livet have opfundet lige netop dig? Hvis ikke du også har din plads, funktion og vej her i livet, som er din helt særlige?

Erkend, at du er unik…Og søg derhen hvor rammerne er til, at du kan udfolde dig selv…

Verden har brug for, at du er dig…

Stay True!

Share →