Michael Schacht PetersenI denne episode møder vi Michael Schacht Petersen, som i 1998 var ude for en fyrværkeriulykke, der gjorde ham blind på stedet og efterlod ham på operationsbordet og 4-5 dage uden at være ved bevidsthed. Han vågner derefter op til en forandret verden, der nu er blevet mørk. Som dengang kun 23-årig, men med en indre fightervilje og selvstændighed, lod han det dog ikke bestemme over sit liv.

Michael opholder sig 30 dage på hospitalet og tager kun modvilligt imod blindestokken, men lærte  hvordan han kunne navigere på ny, mens han samtidig kunne være sig selv, ved ikke at se sit handikap som en begrænsning, men som et faktum han måtte forholde sig til.

Han har sin naturlige trang til humor, som holder ham oppe og er den røde tråd gennem hele forandringen. Ligeledes har han hele livet haft en selvstændighed og vilje til at gøre tingene selv og på sin egen måde.

Michael lever derfor i dag som selvforsørgende i egen lejlighed og bringer dagligt sine naturlige sælgertalenter i spil på sit job. Han ser fodbold, er sammen med vennerne, går til koncerter og nyder i det hele taget de ting han har – og oftest med et glimt i øjet og et smil til dem han møder.

Lyt med i en inspirerende historie og indblik i en helt almindelig mands liv, som dagligt kræver mentalt fokus og et valg om at få det bedste ud af tingene. Og at se ens livssituation som mulighedsskabende, frem for begrænsende.

En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

DET FORUNDERLIGE: Fyrværkeriet er vist ikke fra Føtex, narkoman på statens regning, når livet er forbi, frem med armene og fej alt væk på din vej, sæt selv tuben tilbage i halsen, skoletræt i 2. klasse, jeg er jo kun blevet blind, hvilken potte har du drukket af, som Emil fra Lønneberg, det er jo ikke ligefrem 3 milliarder, har du egentlig kunst på væggene, vi røres ved.

SPILLETID: 1 time 11 minutter 13 sekunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *