anja vintov interview frygtDenne gang møder vi Anja Vintov, som hele sit liv haft en dyb trang til at være sig selv og have følelsen af at give sig selv lov til at være det, hun har brug for, at udtrykke det hun føler eller sige det hun mener…

Når hun giver sig selv lov til at være det hun har brug for, så er hun lykkelig…og essensen er, at undgå og undertrykke den man er.

Anja oplever, at mange mennesker tror, at vi skal have lov til at være os selv, bl.a. fordi vi er vant til at skulle have det fra da vi var børn, når vores forældre bestemte og at mange ikke får lavet det skift når de bliver voksne – hvem er det i dag der giver mig lov – andre mennesker – eller mig selv?

Som Anja netop giver dig lov til i denne episode, så må du gerne sige til dig selv: ”Jeg har det som jeg har det – og det må jeg gerne”.

Og når vi tillader os selv det, så slipper vi modstanden indeni og kan bevæge os gennem følelserne og videre i et fornyet flow og glæde. Når vi til gengæld er bange for at være den vi er, så er det vi begynder at skærme os for de muligheder vi har her i livet.

Anja Vintov er selv enebarn og har tidligt ikke følt, at hun kunne være den hun egentlig ville og fik tidligt følelsen af noget ”forkerthed” fordi hun ikke syntes at være helt som de andre og dele de gængse interesser. Oplevelsen af ikke at føle sig set og hørt gjorde også, at hun flygtede udad, frem for indad, og det førte hende på en rejse til Paris hos en familie hvor alt lugtede af facade og uægthed og hvor hun måtte søge ind i dansen, der var det ene sted hvor hun fik lov at være sig selv.

Senere vendte hun tilbage til Danmark, og bevægede sig ind i en IT-verden ved en fejl, fordi hun misforstod firmanavnet med et hårproduktfirma…
På trods af manglende IT-evner, så gjorde hun det godt og blev ”limen” i relationerne og salgsarbejdet, men samtidig blev jakkesæt og ”normalitet” også en del af hendes hverdag.

Gennem karrieren indså Anja dog, at alt det hun naturligt var god til, når hun bare var sig selv, var menneskerelationer og valgte derfor at slippe et forhold og sige sit arbejde op, fordi det drænede mere end det opbyggede. Hun gik i stedet efter at kunne leve af at være sig selv og opbygge et nyt fundament for sit liv og undgå at gentage de gamle mønstre.
Hun ville gøre op med frygten for ikke at være god nok, ikke at slå til og indså, at hun lukkede sig selv ned for ikke at mærke, det der var svært, samt at frygten overtog når hun forsøgte for meget at passe ind.

Anja gik på opdagelse i hvad der skaber frygt hos mennesker og hvordan man ændrer det til tillid og flow og at det er gennem kroppen vi mærker vores behov og retning. Hun indså det vigtige i ikke at forsøge og regne tingene ud på forhånd når vi står i svære perioder af vores liv – for som hendes mormor altid sagde: ”Livet skal nok udfolde sig – du skal bare være i det”…

Anja har sidenhen skrevet flere bøger, holder foredrag og kurser og har en specialistuddannelse i FLOW, som lærer mennesker at kultivere deres egen integritet og ståsted, samt give sig selv lov til at være den de er og arbejde med at bevæge sig frem mod noget der gavner, frem for at flygte.

Husk, at det du giver dig selv lov til, giver du også andre lov til…

Du finder mere information om Anja Vintov, samt FLOW uddannelsen på anjavintov.com.

En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

DET FORUNDERLIGE: Når Google afslører dit behov, forelsket i Anton og de revnede bukser, hende med den mærkelige madpakke, når næsen vokser den forkerte vej, ”the girl from hell”, ikke at kunne stave til nej, helt blank i relationer, når du klæder dig ud på jobbet, barbapapa og barbamama, kør parallelkørsel med frygten, der tysses på opvaskemaskinen og danses med frygten.

SPILLETID: 1 time 25 minutter 55 sekunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *